Titel album

Junior Masters Hoorn

Op 27 en 28 maart 2010 werden de Junior masters te hoorn gehouden.

Opvallend was het winnaars veld niet.
Wel won Madouc Linders alle 3 de onderdelen onder 11.
Het zelfde deed Roy Mulders onder 15.

Madouc Linders is pas 10 jaar oud maar speelt op het junior master toernooi te hoorn al alle tegenstanders van de baan. Madouc die aan 3 onderdelen mee deed ( VE-U-11 DD-U-11 en GD-U-11) , speelde de vrouwen enkel tegen Alyssa Tirtosentono en deze won Madouc met 21-3 21-14.
Het vrouwen dubbelspel speelde Madouc samen met Alyssa Tirtosentono tegen Britney Lindenburg en Stèphanie Pietersz en wonnen zij met 21-18 21-11. Het gemengd dubbel speelde Madouc samen met Dennis Koppen tegen Alyssa Tirtosentono en Kevin de Waal en wonnen ze met met 2 spannende games 21-19 21-19. Hierdoor behaalde Madouc zelfs 3 eerste plaatsen, een maximale score voor dit toernooi.

Madouc die nu 3 jaar lid is van BC de Flinters is dit jaar met haar team kampioen geworden onder 13, en traint sinds februari 2010 naast bij bc de Flinters samen met haar zus Dafne Linders 1 x per week op badminton school Almere.

Zij weten echter  de meeste spelers al te verslaan op de junior masters en staan daarom dan ook vaak in finales. Madouc en haar zus zitten nog niet in de Belofte selectie maar zouden hier zeker in thuis kunnen horen.

Sponsoren onthoud deze naam goed, want als zij door blijven badmintonnen kunnen we deze namen mogelijk nog wel eens terug gaan zien op de grotere internationale toernooien.   

Naar mijn mening heeft Madouc Linders alles in zich om een grote topper te worden.

De wisseltroffee ging naar van Zijderveld.

Voor het album klik hier


open dit album
Titel album

Badmintonners beginnen bodemprocedure over vrijheid van materiaalkeuze

De topbadmintonspelers Dicky Palyama, Eric Pang, Judith Meulendijks en Dunlop Slazenger International beginnen een zogenaamde bodemprocedure tegen de Nederlandse Badminton Bond. Zij vertrouwen erop dat er in een dergelijke procedure, waar de kwestie in al zijn facetten en op een uitgebreide wijze aan de orde komt, de nodige aandacht en waardering zal zijn voor de belangen van de individuele sporters en hun sponsors.

meer
Als gevolg van een onlangs door de Nederlands Badmintonbond (NBB) afgesloten sponsorovereenkomst worden nog slechts badmintonners die gebruik maken van materiaal van de nieuwe sponsor van de bond geselecteerd voor internationale teamtoernooien. Dicky Palyama en Eric Pang spelen echter met materiaal van het badmintonmerk Carlton van Dunlop Slazenger International en Judith Meulendijks met materiaal van het badmintonmerk Forza en werden daarom niet geselecteerd voor het recent gehouden EK voor teams.

Eerder verzochten de spelers en Dunlop Slazenger International de Rechtbank Utrecht om een zogenaamde voorlopige voorziening op grond waarvan zij met materiaal van eigen keuze aan internationale teamtoernooien konden meedoen. De Rechtbank heeft een dergelijke 'noodmaatregel' echter niet willen uitspreken. Zoals gezegd vertrouwen de spelers en Dunlop Slazenger er echter op dat er in een bodemprocedure, waar de kwestie in al zijn facetten en op een uitgebreide wijze aan de orde komt, de nodige aandacht en waardering zal zijn voor de belangen van de individuele sporters en hun sponsors.  


open dit album
Titel album

Almere VS invictus

Zaterdag avond moest Almere het opnemen tegen Invictus.

Qua punten verdelen was het al niet meer spannend invictus heeft gehandhaafd en Almere stond al op een 5de plaats.

Wel nam bij Almere Erik staats afscheid van het eredivisie team. Dit deed hij door de laatste mix te spelen en deze in 3 games te winnen.

Bauke die voor Invictus toch wel verwacht werd een punt te halen faalde helaas nadat zijn schoenveter afbrak in de eerste game van de single. Hij verloor deze in 3 games.
Winnen hangt aan een dun draadje, helaas knapte deze voor Bauke.

 Voor het album klik hier


open dit album
Titel album

Junior Masters Drachten

Dit weekend 13 en 14 maart werden de Junior Masters van Drachten gehouden.
De sfeer in de zaal zat er goed in ondanks dat het toernooi minder goed bezet was dan verwacht.
Hierdoor konden de wedstrijden wel vroeg genoeg eindigen en hadden de spelers wat meer rust tussen de wedstrijden.

Ondanks dat het niet zo druk bezet was als verwacht had het toernooi best veel deelnemers.

voor het album klik hier.


open dit album
Titel album

Opschudding in sportwereld door uitspraak Kortgeding spelers tegen NBB

De uitspraak op 10 maart jongstleden van een rechter in het kort geding dat badmintonatleten Dicky Palyama, Judith Meulendijks en Eric Pang hadden aangespannen tegen de badmintonbond, kan verstrekkende gevolgen hebben.

De spelers/speelster hebben reeds tijden doorlopende individuele sponsorcontracten met onder andere racketproducenten. Het is in de sport wereldwijd algemeen bekend en erkend dat atleten vrij zijn in materiaal keuzes (als schoenen, rackets, sticks, enz.).

De badmintonbond heeft dit "recht" genegeerd en een langlopend lucratief contract afgesloten met materiaalleverancier/producent Yonex. Dit contract houdt onder andere in dat spelers/speelsters, uitkomend voor Nederland (in E.K.'s en W.K.'s) verplicht zijn met Yonex rackets te spelen, ondanks hun individuele contracten met concurrenten van Yonex.

De rechter vindt dat de belangen van de individuele sporter ondergeschikt moeten zijn aan het bondsbelang. De motivatie hield onder meer in dat de bond het geld van sponsor Yonex dringend nodig heeft.

Mocht deze beslissing overeind blijven, dan heeft de individuele atleet nauwelijks meer de mogelijkheid voor eigen sponsoring hetgeen resulteert in aanzienlijke inkomstenderving. Het zet de deur bovendien wagenwijd open naar de mogelijkheid dat bijvoorbeeld de voetbalbond (KNVB) van spelers in het Nederlands elftal gaat eisen dat zij op schoenen van bondssponsor Nike moeten spelen (terwijl een aanzienlijk aantal spelers individuele contracten heeft met bijvoorbeeld adidas) of het zou kunnen leiden tot een eis van de tennisbond (KNLTB) dat Robin Haase en Thiemo de Bakker met een tennisracket van het merk X spelen in Davis Cup wedstrijden.

Wij vermoeden en vrezen dat de rechter in dit kort geding niet op de hoogte was en is van hoe de wereld van sport in elkaar zit en niet de moeite heeft genomen zich erin te verdiepen.

Frank van den Wall Bake


open dit album
Titel album

Badmintonners verliezen kort geding

UTRECHT -  Dicky Palyama, Judith Meulendijks en Eric Pang hebben het kort geding tegen de badmintonbond verloren. Het drietal wilde de vrijheid hebben om bij wedstrijden binnen de nationale selecties met hun eigen merk te spelen en niet met het materiaal van Yonex, de sponsor van de bond. Deze verplichting was in het contract met de Japanse leverancier opgenomen.
Yao Jie op NK uitkomend voor Carlton.
De rechter oordeelde dat het niet aannemelijk is geworden dat de badmintonbond door het sluiten van de sponsorovereenkomst mededingingsregels heeft overtreden. Ook is het sluiten van het contract volgens de rechter niet onaanvaardbaar. De rechter vindt dat het algemeen belang van de bond zwaarder weegt dan het belang van de spelers. De rechter woog hierbij mee dat de bond onder meer heeft aangevoerd dat zij het geld van sponsor Yonex zeer dringend nodig heeft om haar doelstellingen goed te kunnen uitvoeren.
bron tekst: Telegraaf 


open dit album
Titel album

Nederlandse spelers Qualificatie All England Open

Er moesten een paar nederlanders eerst mee doen aan de qualificatie ronde voordat deze door mochten naar het hoofdtoernoo

Lotte Jonathans en Rorrit de Ruiter verloren in de eerste ronde van het Japanse duo Kenichi Hayakawa en Misaki Matsutomo met 19-21 13-21.

Dave Khodabux en Samantha Barning versloegen in de eerste ronde Raj Veeran en Renuga Veeran met 21-19-21-18. En gingen door naar de 2de ronde hier versloegen zij Yohan Hadikusumo Wiratema en Ying Suet Tse met 16-21 21-12 21-17 en plaatsen zich voor het hoofdtoernooi.

Rachel van Cutsen  won de eerste ronde tegen Anita Rice met 22-20 14-21 21-14 maar verloor in de 2de ronde van Yu Hirayama met 16-21 21-17 20-22

Jorrit de Ruiter en Dave Khodabux  verloren in de eerste ronde van Chris Langridge en Robin Middleton met 9-21 14-21.

Judith Meulendijks en Jie Yao hadden in de eerste ronde een Bye en namen het in de 2de ronde op tegen Tsz Ka Chan en Hoi Wah Chau en wonnen deze met 21-14 21-16 en plaatsen zich hiermee voor het hoofdtoernooi.


open dit album
Titel album

Dutch Junior 2010

Dit weekend stond in het teken van de Dutch Junior 2010 in haarlem.

Ondanks de vele verliezen in de singels van de nederlanders stonden in zowel de heren dubbel als dames dubbel een nederlands koppel in de finale.
Bij de Dames dubbel namen Iris Tabeling en Selena Piek het op tegen Anastasia Chervyakova en Maria Korobeynikova.
De nederlandse dames wonnen de eerste game met een overtuigende 21-6 maar verloren de 2de game met 17-21 de derde game was echter weer een overtuigende 21-9 en dus een eerste plaats voor het nederlandse duo.

In de heren dubbel hadden Jacco Arends en Jelle Maas zich naar de finale gewerkt.
In de finale namen zij het op tegen Chun Hei Lee en Ka Long Ng. Wat een spannende wedstrijd had moeten worden werd snel beslist in 24 minuten tijd met een score van 21-8 en 21-7. In de tweede game wist het nederlandse duo de tegenstanders zelfs tot en met 9 punten op nul te houden.

Voor foto's klik op Dutch Junior 2010


open dit album