Titel album

Carlton International Youth Tournament

The first pictures of Tuesday are online. Because the Team tournament is still on the program for today the rest of the pictures will follow tonight or tomorrow. Enjoy the pictures. For album click here


open dit album
Titel album

DKC vs Amersfoort 2010

Zondag werd bij DKC de moeilijke tegenstander Amersfoort ontvangen. De wedstrijden waren zeer belovend en er zaten erg mooie wedstriden tussen. De wedstrijd die er uit sprong werd gespeeld tussen Ruben Wijers en Vincent de Vries. De eerste game ging namelijk naar Ruben die kansen zag om een punt voor DKC te pakken. Echter Vincent herpakte zich in de 2de game en won deze. De enige wedstrijd die in 3 games gespeeld werd liep zoals de vorige 2 games steeds heel gelijk op. Echter Vincent wist op het laatste moment goed te pieken en won met 19-21 de 3de game. Ook Kimberly Gardien dit tegen Gayle Mahulette moest spelen wist er bijna een 3de game uit te slepen. Het werd uiteindelijk 13-21 19-21 in deze wedstrijd.

Bijzonder was de mix die amersfoort als 2de mix opstelde namelijk een oud duo wat na lange tijd weer eens samen speeld Joeli Residay en Jie Yao. Deze wisten met te winnen met 14-21 15-21 van Bouke van bergen Bravenboer en Takling Lam.

Voor het album klik hier.

Ook is er een interview afgenomen met Eric Pang over de competitie en zijn trainersopleiding in Denemarken.
Uiteraard is er ook weer een speler gevraagd voor een kort interview. Ditmaal Gayle Mahulette over haar wedstrijd en kansen bij het Youth Carlton International te hoensbroek. Deze zijn weer te vinden op http://badmintonline.nl


open dit album
Titel album

van Zijderveld VS van Zundert Velo 2010

Deze week speelde op zaterdag van Zijderveld tegen van Zundert Velo. Een zeer opmerkelijke wedstrijd door de vele invallers aan beide kanten. Zo vielen in bij van Zijderveld Arjan Regtien, Robin Tabeling, Elisa Piek, Linda chen en Alida chen. en bij van Zundert Velo speelde extra mee Jim Middelburg en Myke Halkema.

De wedstrijden waren vrij interessant om te zien. wedstrijden tussen Dicky Palyama en Lester Oeij werden goed bekeken door de overige thuis spelende teams. Ook de wedstrijd tussen de 14 jarige Alida Chen en Myke Halkema was erg mooi om te zien. Alida chen pas 14 tegen de 16 jarige Myke Halkema die gespecialieseerd is in de mix en dubbel. Myke wist nog net Alida voor te blijven maar Alida stond in de 2de game 6-11 achter en kwam terug op 15-15 en ook op 18-18 stond de stand nog gelijk, de game ging toch naar Myke Halkema al had het publiek graag een 3de game gezien tussen deze 2 spelers die duidelijk lieten zien dat ze er aan komen.


Alida Chen

De eindstand was uiteindelijk 0-8 voor van Zundert Velo. Er zijn een 2tal interviews opgenomen met Joris van Soerland en Alida Chen. Beide interviews zijn te vinden op http://badmintonline.nl

Voor het album klik hier.


open dit album
Titel album

Ook alexvanzaanen.nl gehinderd door slecht weer

Ook alexvanzaanen.nl had dit weekend pech vanwege het slechte weer. Zaterdag werden alle competitie wedstrijden in de eredivisie al afgelast. En de wedstrijd die zondag geselecteerd was almere 2 vs amersfoort 2 ging ook al niet door. Hierdoor geen nieuwe foto's qua competitie op de site. Ook badmintonline.nl is hier lichtelijk de dupe van omdat er normaal ook videomateriaal aangeleverd wordt. Gelukkig hebben we nog niet alles online staan bij ze dus er kunnen nog nieuwe video's volgen. 

Dit weekend hebben we echter al extra aandacht besteed aan sport & spelers er zijn maar liefst 152 foto's al extra toegevoegd en er zullen er meer volgen. Sta jij er met naam nog niet tussen en staan er foto's op de site die jij vindt dat daar tussen moeten zitten mail mij even. Er zullen er nog vele volgen en ook de functionaliteit zal onderzocht worden.

Heb je als speler zelf een site en maak je af en toe gebruik van mijn foto's ? Mail mij dan ook even met jouw site eerdaags zal er een pagina neergezet gaan worden met links naar andere sites toe.

De site zal dus binnenkort weer iets vernieuwd zijn en hopelijk weer een stukje gebruiksvriendelijker. 


open dit album
Titel album

Velo Amersfoort 2010

Zaterdag werd de wedstrijd Velo Amersfoort gespeeld. Na vorige week nog Amersfoort Velo was deze week alweer de Return. En wat voor een return Velo had zijn zinnen gezet op een 5-3 winst en had de opstelling iets veranderd dan de vorige keer. Na een paar spannende wedstrijden stond het 3-3 gelijk en werd er begonnen aan de mixen.
Waarbij Velo in de eerste mix nog in de 3de game met een voorsprong van 11-3 wisselde, wisten Jelle en Shisi toch deze mix nog te winnen van Dennis en Maartje met 18-21. Gelukkig wisten Rikkert en Myke wel in 2 games te winnen van Joeli en Gayle.

Voor het album klik hier


open dit album
Titel album

WK Racketlon 2010

The World Championship Racketlon is in Zoetermeer. The matches contains 4 sports first they start with table tennis followed by badminton then squash and if still needed a game of tennis. Every sport will be played until twenty one but with two points difference. Service is changed every 2 points.

Thursday it started and we made some fine pictures. Press more to see some and to go to the album

meer
open dit album
Titel album

Almere vs Duinwijck

Jaja het was me het weekend wel weer. In almere gebeurde het allemaal weer. Almere moest spelen tegen Duinwijck en hadden beide hun zinnen gezet om winst. Het waren zeer spannende wedstrijden waarbij veel 3 games gespeeld werden. De eerste 2 wedstrijden liep de spanning al hoog op. Zou de heren dubbel van Duinwijck na een nederlaag tegen Velo nu ook verslagen worden door Almere?  In 3 games ging de wedstrijd uiteindelijk toch nog naar Duinwijck. Ook bij de dames dubbel  was de wedstrijd zo spannend dat het onderste uit de kan kwam. De spelers gingen dan ook echt diep in deze wedstrijden.
Yvonne Sie gaat

meer
open dit album
Titel album

RSK & RJK Noord Holland

Afgelopen weekend was ik aanwezig op de Regiokampioenschappen van Noord-Holland. Deze hebben een uniek concept omdat zowel jeugd als senioren gecombineerd zijn. Meer hierover kun je horen van Ger Tabeling zelf op http://badmintonline.nl. Voor een paar foto's kun je hieronder op meer klikken.

Voor het album klik hier

meer
open dit album
Titel album

zaterdag 06-11-2010

Op Zaterdag 06-11-2010 zijn we in de middag naar Velo team 3 en 4 geweest die eerste divisie spelen om de nodige foto's te maken en een paar korte filmopnames voor badmintonline.nl . Deze worden momenteel gecompileerd.
Velo 3 speelde tegen Duinwijck 2 en Velo 4 speelde tegen Van Zijderveld 2. 2 spannende wedstrijden waar veel jong bloed in speelde.

meer
open dit album
Titel album

Duijnwijck VS van Zundert Velo

PERSBERICHT - De ploeg uit Wateringen onder leiding van Ciraar Slaats heeft zondagmiddag 31 oktober goede zaken gedaan in Haarlem. Meervoudig landskampioen Duinwijck werd in eigen hal met 2-6 verslagen, een uitslag die niemand van te voren had durven voorspellen.

Voor het album klik hier. 

meer
open dit album
Titel album

van Zijderveld VS Smashing

Hieronder het verslag van Robin Tabeling en Elisa Piek te lezen.
Voor het album klik hier.

Op zaterdagavond 30 oktober trad Van Zijderveld aan tegen BC Smashing. Zoals al eerder gezegd was het team van Van Zijderveld gebrand om geen punten te laten liggen. Met 3 invallers in het team ging team 1 met goede moed van start.

meer
open dit album
Titel album

Yonex Dutch Open 2010

Jawel nog maar net terug uit Thailand en nu alweer op het Yonex Dutch Open.
Met nog verbrande schouders een lichte jetlag en een net gerepareerde camera lopen we deze week rond op het Yonex Dutch Open. Dinsdag waren de qualificaties en een mooi moment voor mij om even te kijken wat de instellingen van mijn camera ookalweer waren. Uiteraard zijn de nodige plaatjes weer gelukt en zal deze post elke dag aangevuld gaan worden samen met het album in de loop van de dag.
Voor het album klik hier.

 

Hier alvast enkele foto's van Dinsdag.

meer
open dit album
Titel album

Vakantie Thailand

Ja Ja de vakantie zit er eigenlijk al weer op.
Hoewel mijn reisverslag van dag tot dag nog online komt te staan is het fotoalbum wel al gereed en plaats ik daarom alvast in dit kleine bericht.

Fotoalbum thailand klik hier.


open dit album
Titel album

vakantie thailand dag 3

Vandaag ging om kwart over 6 alweer de wekker . Om half 7  kregen we onze wake-up cal. Om 7 uur zaten we aan het ontbijt en tjonge wat hebben ze veel keuze hier in thailand voor het ontbijt in het Narai hotel. Van croissants en toast tot rijst met kip. Nou als ontbijt zijn wij de eerste keer maar gewoon toast gaan halen met een gebakken ei met spek te nemen. Plus een croisant en een soort puddingbroodje. Allemaal erg lekker. Om 8 uur vertrekt de bus en we gaan naar het koninklijk paleis + tempels. We moeten strikt gekleed zijn om naar binnen te mogen. Schouders moeten bedekt zijn plus de broek moet over de knieën en enkels  gaan, ik houd mijn spijkerbroek dus nog maar even een dagje aan.

meer
open dit album
Titel album

vakantie thailand dag 1 & 2

Dinsdag 28-09-3020 Sochtends om half 8 opgestaan om nog 2 x mijn checklist door te nemen van mijn koffer. Ja ik heb alles mooi nog even wat laatste dingen doen op mijn pc om zo 10:45 te Op de papieren staat vertrekhal2 dus eenmaal aangekomen op schiphol even de koffers seallen en daarna inchecken. Helaas het bord in vertrekhal2 zegt bankok bali 30 en ik sta bij 17. Eenmaal aangekomen in vertrekhal 3 zie we helaas ook nog eens dat bali 30 helemaal achterin is. En er staat een mega lange rij voor Bali 30, Gelukkigis bali 30 2 vluchten en staan er ook mensen in de verkeerde rij te wachten. Correndon was de andere rij en mensen sloten keurig aan in de china airlines rij. In de rij nog een man ontmoet die achter ons stond die in thailand woont, gelukkig sprak hij wel nederlands wat een leuk gesprek werd. Eenmaal aan de beurt snel onze koffers op de band. 15 Kilo waar 20 is toegestaan en de andere koffer 17 kilo. Nadat onze handbagage goedgekeurd was voor de maten konden we naar de douane.  Hier bleek weer eens dat mensen niet kunnen lezen, Hier wachten en men staat 2 meter verder al te wachten zo beetje op de ander zijn neus nog net niet op schoot bij de douane ambtenaar,  Goed we hebben nog een uur voordat we naar de volgende controle mogen  laten we even wat gaan eten om  en nog een nederlandse kop koffie drinken,  We gaan nog langs wat shopjes maar blijven hollands dus kijken kijken niet kopen. We gaan maar vast naat GATE F2 waar ons vliegtuig al staat. Snel een foto nemen van ons vliegtuig met die prachtige bloem op de staart.


meer
open dit album
Titel album

almere vs roosterse

Zaterdag was er een eredivisie wedstrijd in Almere. De tegenstander Roosterse was afgereisd naar Almere om de strijd aan te gaan. Nog voor de wedstrijden hoopte zij op een 6-2 nederlaag als positief resultaat. Na de eerste wedstrijden stond Almere met 2-0 voor. Ook Wendy Hoeve kon het geluk nog niet keren, en met een 3-0 achterstand begon Leon Nottelman aan de heren enkel 2 tegen Stephan Branderhorst. Na een slopende eerste game gewonnen door Leon vechte Stephan zich terug in de 2de game. Waarbij iedereen al dacht dat bij Leon de benzine op was. Hij wist echter in de 3de game toch weer alles te kunnen geven en won het eerste punt voor Roosterse. De andere enkels gingen echter naar Almere en met een 5-1 achterstand ging Roosterse de mix in. Deze wisten Rachelle Haan en Dennis Dubbelman makkelijker te winnen dan Wendy Hoeve en Leon Nottelman. Na een zeer spannende wedstrijd wisten Leon Nottelman en Wendy Hoeve toch te winnen in 3 games van Dave Khodabux en Yvonne Sie. Hoewel er spannende scores op het bord kwamen waren er in de wedstrijden wel nog veel onnodige fouten aan beide kanten. Hopelijk gaat dat in de loop van het seizoen beter voor beide clubs. voor het album klik hier


open dit album
Titel album

Junior Masters Duinwijck

Dit weekend waren ook de junior masters te duinwijck. Aangezien ik zaterdag op het Belgian International was ben ik alleen op zondag naar haarlem afgereisd. In haarlem gebeurde eigenlijk vanalles wel weer. Er waren mooie partijen te zien maar ook de nodige blessures die opgelopen werden. Ook de nodige hoop en baal momenten waren duidelijk weer aanwezig bij de jeugdspelers. Hoewel ik probeer de meeste toernooien toch wel af te lopen zal ik er in amersfoort niet bij zijn. de junior masters vallen namelijk gelijk met het Yonex Dutch Open en ik ben uiteraard daar aanwezig.

 

Voor het album klik hier


open dit album
Titel album

Belgian International 2010

Zaterdag ben ik afgereist naar Leuven in Belgie voor het Belgian International.
Hoewel ik enigsinds verlaat aankwam heb ik zeer mooie partijen mogen aanschouwen.
Zo ook de nederlandse spelers hebben goed partij geleverd in de kwart finales en halve finales.
Eric pang ( foto ) wist als tweede geplaatste de finale te behalen.
Eric Pang

meer
open dit album
Titel album

Hoensbroek Satelite

Het Toernooi in hoensbroek begon voor deze fotograaf al slecht.
Hij vertrok later van huis dan gepland enkreeg onderweg ook nog eens te maken met een snelweg die gedeeltelijk afgesloten was. Eenmaal aangekomen was het daarom al tegen 11 uur.

meer
open dit album
Titel album

Gorredijk Satelite

Het satelite toernooi in Gorredijk kende geen verrassende winnaars in de satelite klasse maar had wel veel mooie wedstrijden.
Helaas kende het toernooi ook veel blessure leed. Zo had de duitser Timon Uferman tijdens 1 van de laatste wedstrijden de pech dat zijn knie uit de kom raakte. Een ambulance moest ter plaatse komen en het ambulance personeel heeft de knie ter plaatse weer gezet. Timon moest echter wel mee met de ambulance maar is de zelfde avond nog naar huis vertrokken.

meer
open dit album
Titel album

Langenfeld 2010

De Jeugdselectie speelt het eerste jeugdtoernooi van seizoen 2010-2011 in Langenfeld. De jeugd gaat goed van start en speelt in de mix de nodige partijen op vrijdag. Hier behalen Ruben Jille en Alida Chen de halve finale in de mix onder 15. Russel Muns en Myke Halkema spelen in veel 3 gamers zich naar de halve finale. Helaas stranden Jim Middelburg  en Soraya de Visch Eijbergen  in de kwartfinale in een spannende driegamer. 

Op zaterdag wordt er gespeeld in 2 hallen waarvan onder 15 in een andere hal speelt dan onder 17 en onder 19 die in de zelfde hal spelen. Al gauw loopt het schema van de onder 17 / 19 hal achter op schema. Na 2 uur spelen liep de hal al een half uur achter op schema, dit kwam voornamelijk door het lange inslaan van de jeugd.

meer
open dit album
Titel album

Jie mist Masters door fout bond

Yao Jie en Eric Pang kunnen door een blunder van de badmintonbond niet aan de China Masters deelnemen.

De bond was vergeten het koppel in te schrijven voor het toernooi uit de Super Series.

In de Super Series-toernooien meten de beste 32 spelers van de wereld zich met elkaar. Jie en Pang behoren daartoe en lopen nu behalve geld ook de kans mis om punten te pakken voor hun ranking.

Jie en Pang maken geen deel meer uit van de nationale selectie, omdat ze met een ander racket spelen dan die van de sponsor van de bond. Ze betalen nu zelf de kosten van internationale toernooien maar kunnen zich niet zelf inschrijven, want dat moet de bond doen.

 


open dit album
Titel album

Zwart Wit

Hoi Allemaal,

Momenteel ben ik druk bezig om met foto's te spelen. SPELEN?Ja spelen, ik ben momenteel bezig met foto's gedeeltelijk zwart wit maken en dit geeft natuurlijk een bijzonder effect.Om dit juist te doen kost het wel heel veel tijd.Dus hier zijn alvast enkele voorbeelden.

 

Er zijn nog wat meer foto's onder de knop meer te vinden. Mocht je zelf een leuke actie foto zien in het album die volgens jou ook in het zwart wit hoort laat het mij weten via de normale kanalen.

meer
open dit album
Titel album

European championship for Landchampions 2010 zwolle

The first day is over and Velo won with 7-0
van Zijderveld lost with 3-4

 For the album click here


open dit album
Titel album

regio team kampioenschappen jeugd 2010

Dit weekend werden de Regio Team Kampioenschappen jeugd 2010 gehouden te almere.
Aangezien ik zaterdag eerst andere dingen te doen had was ik alleen op zondag aanwezig.
Daarna eerst om half 2 naar nederlands voetbal gekeken.

Zondag zijn we dan toch maar afgereisd naar almere om wat foto's te maken.
Er waren veel mooie wedstrijden te zien. Almere won onder 17 voor eigen publiek en maakte er meteen een feestje van. 

Het album is hier te vinden


open dit album
Titel album

Carlton GT cup 2010

Afgelopen weekend was de Carlton GT cup Finale weekend bij DKC.

Het deelnemersveld op vrijdag was zeer verrassend zo had BC Roosterse 2 teams die mee deden met de 8ste finales. en zelfs 1 team wat mee deed met de kwart finale. In de Finale verraste de heren dubbel van Van zundert Velo doordat Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland in een spannende 3 gamer van Dave Khodabux en Jorrit de Ruiter wonnen ( 21-6, 15-21, 24-22)
De dames dubbel werd ook in 3 games gespeeld. Ginny Severien en Maartje Verheul speelde tegen Iris Tabeling en Yik-Man Wong, Ginny en Maartje moesten even op gang komen maar wonnen daarna naar verwachting (19-21, 21-13, 21-11). 
Hierna was voor VELO wel duidelijk Dicky Palyama moest het voor hun afmaken en de score op 3 nul zetten.
Lester Oey begon echter ijzersterk en won de eerste game met 15-21. De tweede game liet Dicky zien waarom hij hoog in de wereld ranglijst staat 21-13 21-13. Hierdoor waren de finales om 4 uur klaar. Het van zijderveld wat een paar weken terur de playoff verloor van van zundert velo was ook dit maal net iets te zwak.

Voor de foto's klik hier.


open dit album
Titel album

European Finals Assen

On Friday the 4th and Saturday the 5th the european circuit came to assen for its finals.

We have seen some great matches of badminton and on Friday Scott Evans really amused the people with a great match.
With lines of "When he gets a drink i get a drink, i need it more then him" or "Can somebody play to points for me? I need to come on breath."
Because of the many dives Scott made he also told the refferee "this linejudge needs a break".


For the pictures click here.

See also the dutch badminton federation magazine clear .


open dit album
Titel album

Junior Masters Finale

Afgelopen zaterdag waren de Junior Masters Finales te wijchen.

Met veel spannende wedstrijden namen kinderen van U11 U13 en U15 het tegen elkaar op.
U11 won Dennis Koppen het mannen enkel en Debora Jille het meisjes enkel.
U13 won Lander Pint het mannen enkel en liet Tamara van der Hoeven zien dat het NJK geen toeval was.
U15 won de belg Maxime Arnalsteen en verdedigde Alida Chen Nederland tegen een 2de verlies tegen de belgen met succes.

Alle winnaars gefeliciteerd met jullie prijzen voor alle anderen volgend jaar beter.

voor het album klik hier.


open dit album
Titel album

Forza dag

De opzet van de Forza dag was aardig gelukt, op de vier banen hebben 5 trainers en mentaal coach de 24 spelers en hun ouders aardig bezig gehouden.

 

De opzet van de dag was om spelers en ouders kennis te laten maken met een Deense aanpak. We hebben het een beetje aangepast omdat de meeste spelers het hele weekeind al wedstrijden hadden gespeeld op het NJK, dus hebben we het wat rustiger aan gedaan en vooral de focus op techniek gelegd.

 

meer
open dit album
Titel album

NJK2010

Dit weekend was het dan zover voor menig jeugdspeler in de badmintonwereld.
Het NJK stond voor de deur en de spelers mochten bewijzen over 2 dagen dat zij nederlands beste waren.

Het toernooi begon zaterdag om 10:00 in het topsportcentrum van almere. de organisatie had 15 banen opgezet en er waren 9 scheidsrechters die examen deden op dit toernooi. uiteraard waren er ook al officiele scheidsrechters aanwezig waardoor bijna elke wedstrijd een scheidsrechter van de bond kreeg toegewezen.

meer
open dit album
Titel album

maand vliegramp

Zoals jullie wel weten is het voor de luchtvaart momenteel niet het beste moment.

Hoewel dit overzicht niet alleen mei bevat kan er wel een maand en paar dagen van gemaakt worden.

meer
open dit album
Titel album

Flying shuttle 57 coolingdown

Zondag zijn we naar Flying shuttle 57 geweest voor de finales van het satelite coolingdown toernooi.

De 1 partijen zijn grote deels gefotografeerd als warmingup voor het NJK.

album


open dit album
Titel album

Junior Masters BECA

afgelopen weekend waren de Junior Masters BECA te Arnhem,

Op zaterdag werd er in een hal gespeeld waar wel 24 banen lagen.
Hier was echter de zuurstof wel redelijk op in de lucht in de middag.
Nadat de organisatie even wat frisse lucht binnen heeft gelaten werden de wedstrijden weer spannend en op hoog niveau gespeeld.
Doordat de hal ook met zonlicht gevuld werd was het voor de spelers niet altijd even prettig spelen maar voor de foto's was er meer licht aanwezig dan in menig andere hal.

Op zondag werd er in een kleinere hal gespeeld waar helaas geen zonlicht gebruikt wordt.
Dit is ook meteen te merken in de foto's. Er moeten nog wat foto's toegevoegd worden in het album (van zondag) maar om jullie alvast een indruk te geven.

Klik hier voor het album


open dit album
Titel album

Junior Masters Almere

Dit weekend zijn de junior masters van almere.

Het deelnemersveld is sterk en zelfs internationaal. Er doen namelijk een redelijk aantal belgen mee aan het toernooi.
Momenteel zijn er nog 13 belgische spelers / koppels in de race voor de prijzen.
Waarbij veel geplaatste spelers. In het GD spel staat U13 en U15 zelf een belgisch koppel nummer 1 geplaatst.
Ook de nederlanders zijn nog goed vertegenwoordigd en zullen er alles aan doen om de belgen niet te laten winnen.

Het beloofd daarom zondag een spannende strijd te worden met veel mooie wedstrijden.

de foto's van zaterdag zijn hier te vinden


open dit album
Titel album

Yonex Dutch International

Because the event is international i will type this message in english.

The Event started on Thursday on 12:00 with the qualification and ended about 20:00 We have seen some nice matches but the tournament was less occupied then last year.

meer
open dit album
Titel album

Junior Masters Ritte

In het paasweekend waren de Junior Masters van De Ritte.

Het was een zeer gezellig toernooi wat zeer sportief verliep.
Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijzen.

voor de foto's klik hier.

De Junior masters van Tegelen zullen niet bezocht worden door deze fotograaf omdat hij op het Dutch International aanwezig is.

In almere probeert hij er weer bij te zijn.


open dit album
Titel album

Junior Masters Hoorn

Op 27 en 28 maart 2010 werden de Junior masters te hoorn gehouden.

Opvallend was het winnaars veld niet.
Wel won Madouc Linders alle 3 de onderdelen onder 11.
Het zelfde deed Roy Mulders onder 15.

Madouc Linders is pas 10 jaar oud maar speelt op het junior master toernooi te hoorn al alle tegenstanders van de baan. Madouc die aan 3 onderdelen mee deed ( VE-U-11 DD-U-11 en GD-U-11) , speelde de vrouwen enkel tegen Alyssa Tirtosentono en deze won Madouc met 21-3 21-14.
Het vrouwen dubbelspel speelde Madouc samen met Alyssa Tirtosentono tegen Britney Lindenburg en Stèphanie Pietersz en wonnen zij met 21-18 21-11. Het gemengd dubbel speelde Madouc samen met Dennis Koppen tegen Alyssa Tirtosentono en Kevin de Waal en wonnen ze met met 2 spannende games 21-19 21-19. Hierdoor behaalde Madouc zelfs 3 eerste plaatsen, een maximale score voor dit toernooi.

Madouc die nu 3 jaar lid is van BC de Flinters is dit jaar met haar team kampioen geworden onder 13, en traint sinds februari 2010 naast bij bc de Flinters samen met haar zus Dafne Linders 1 x per week op badminton school Almere.

Zij weten echter  de meeste spelers al te verslaan op de junior masters en staan daarom dan ook vaak in finales. Madouc en haar zus zitten nog niet in de Belofte selectie maar zouden hier zeker in thuis kunnen horen.

Sponsoren onthoud deze naam goed, want als zij door blijven badmintonnen kunnen we deze namen mogelijk nog wel eens terug gaan zien op de grotere internationale toernooien.   

Naar mijn mening heeft Madouc Linders alles in zich om een grote topper te worden.

De wisseltroffee ging naar van Zijderveld.

Voor het album klik hier


open dit album
Titel album

Badmintonners beginnen bodemprocedure over vrijheid van materiaalkeuze

De topbadmintonspelers Dicky Palyama, Eric Pang, Judith Meulendijks en Dunlop Slazenger International beginnen een zogenaamde bodemprocedure tegen de Nederlandse Badminton Bond. Zij vertrouwen erop dat er in een dergelijke procedure, waar de kwestie in al zijn facetten en op een uitgebreide wijze aan de orde komt, de nodige aandacht en waardering zal zijn voor de belangen van de individuele sporters en hun sponsors.

meer
Als gevolg van een onlangs door de Nederlands Badmintonbond (NBB) afgesloten sponsorovereenkomst worden nog slechts badmintonners die gebruik maken van materiaal van de nieuwe sponsor van de bond geselecteerd voor internationale teamtoernooien. Dicky Palyama en Eric Pang spelen echter met materiaal van het badmintonmerk Carlton van Dunlop Slazenger International en Judith Meulendijks met materiaal van het badmintonmerk Forza en werden daarom niet geselecteerd voor het recent gehouden EK voor teams.

Eerder verzochten de spelers en Dunlop Slazenger International de Rechtbank Utrecht om een zogenaamde voorlopige voorziening op grond waarvan zij met materiaal van eigen keuze aan internationale teamtoernooien konden meedoen. De Rechtbank heeft een dergelijke 'noodmaatregel' echter niet willen uitspreken. Zoals gezegd vertrouwen de spelers en Dunlop Slazenger er echter op dat er in een bodemprocedure, waar de kwestie in al zijn facetten en op een uitgebreide wijze aan de orde komt, de nodige aandacht en waardering zal zijn voor de belangen van de individuele sporters en hun sponsors.  


open dit album
Titel album

Almere VS invictus

Zaterdag avond moest Almere het opnemen tegen Invictus.

Qua punten verdelen was het al niet meer spannend invictus heeft gehandhaafd en Almere stond al op een 5de plaats.

Wel nam bij Almere Erik staats afscheid van het eredivisie team. Dit deed hij door de laatste mix te spelen en deze in 3 games te winnen.

Bauke die voor Invictus toch wel verwacht werd een punt te halen faalde helaas nadat zijn schoenveter afbrak in de eerste game van de single. Hij verloor deze in 3 games.
Winnen hangt aan een dun draadje, helaas knapte deze voor Bauke.

 Voor het album klik hier


open dit album
Titel album

Junior Masters Drachten

Dit weekend 13 en 14 maart werden de Junior Masters van Drachten gehouden.
De sfeer in de zaal zat er goed in ondanks dat het toernooi minder goed bezet was dan verwacht.
Hierdoor konden de wedstrijden wel vroeg genoeg eindigen en hadden de spelers wat meer rust tussen de wedstrijden.

Ondanks dat het niet zo druk bezet was als verwacht had het toernooi best veel deelnemers.

voor het album klik hier.


open dit album
Titel album

Opschudding in sportwereld door uitspraak Kortgeding spelers tegen NBB

De uitspraak op 10 maart jongstleden van een rechter in het kort geding dat badmintonatleten Dicky Palyama, Judith Meulendijks en Eric Pang hadden aangespannen tegen de badmintonbond, kan verstrekkende gevolgen hebben.

De spelers/speelster hebben reeds tijden doorlopende individuele sponsorcontracten met onder andere racketproducenten. Het is in de sport wereldwijd algemeen bekend en erkend dat atleten vrij zijn in materiaal keuzes (als schoenen, rackets, sticks, enz.).

De badmintonbond heeft dit "recht" genegeerd en een langlopend lucratief contract afgesloten met materiaalleverancier/producent Yonex. Dit contract houdt onder andere in dat spelers/speelsters, uitkomend voor Nederland (in E.K.'s en W.K.'s) verplicht zijn met Yonex rackets te spelen, ondanks hun individuele contracten met concurrenten van Yonex.

De rechter vindt dat de belangen van de individuele sporter ondergeschikt moeten zijn aan het bondsbelang. De motivatie hield onder meer in dat de bond het geld van sponsor Yonex dringend nodig heeft.

Mocht deze beslissing overeind blijven, dan heeft de individuele atleet nauwelijks meer de mogelijkheid voor eigen sponsoring hetgeen resulteert in aanzienlijke inkomstenderving. Het zet de deur bovendien wagenwijd open naar de mogelijkheid dat bijvoorbeeld de voetbalbond (KNVB) van spelers in het Nederlands elftal gaat eisen dat zij op schoenen van bondssponsor Nike moeten spelen (terwijl een aanzienlijk aantal spelers individuele contracten heeft met bijvoorbeeld adidas) of het zou kunnen leiden tot een eis van de tennisbond (KNLTB) dat Robin Haase en Thiemo de Bakker met een tennisracket van het merk X spelen in Davis Cup wedstrijden.

Wij vermoeden en vrezen dat de rechter in dit kort geding niet op de hoogte was en is van hoe de wereld van sport in elkaar zit en niet de moeite heeft genomen zich erin te verdiepen.

Frank van den Wall Bake


open dit album
Titel album

Badmintonners verliezen kort geding

UTRECHT -  Dicky Palyama, Judith Meulendijks en Eric Pang hebben het kort geding tegen de badmintonbond verloren. Het drietal wilde de vrijheid hebben om bij wedstrijden binnen de nationale selecties met hun eigen merk te spelen en niet met het materiaal van Yonex, de sponsor van de bond. Deze verplichting was in het contract met de Japanse leverancier opgenomen.
Yao Jie op NK uitkomend voor Carlton.
De rechter oordeelde dat het niet aannemelijk is geworden dat de badmintonbond door het sluiten van de sponsorovereenkomst mededingingsregels heeft overtreden. Ook is het sluiten van het contract volgens de rechter niet onaanvaardbaar. De rechter vindt dat het algemeen belang van de bond zwaarder weegt dan het belang van de spelers. De rechter woog hierbij mee dat de bond onder meer heeft aangevoerd dat zij het geld van sponsor Yonex zeer dringend nodig heeft om haar doelstellingen goed te kunnen uitvoeren.
bron tekst: Telegraaf 


open dit album
Titel album

Nederlandse spelers Qualificatie All England Open

Er moesten een paar nederlanders eerst mee doen aan de qualificatie ronde voordat deze door mochten naar het hoofdtoernoo

Lotte Jonathans en Rorrit de Ruiter verloren in de eerste ronde van het Japanse duo Kenichi Hayakawa en Misaki Matsutomo met 19-21 13-21.

Dave Khodabux en Samantha Barning versloegen in de eerste ronde Raj Veeran en Renuga Veeran met 21-19-21-18. En gingen door naar de 2de ronde hier versloegen zij Yohan Hadikusumo Wiratema en Ying Suet Tse met 16-21 21-12 21-17 en plaatsen zich voor het hoofdtoernooi.

Rachel van Cutsen  won de eerste ronde tegen Anita Rice met 22-20 14-21 21-14 maar verloor in de 2de ronde van Yu Hirayama met 16-21 21-17 20-22

Jorrit de Ruiter en Dave Khodabux  verloren in de eerste ronde van Chris Langridge en Robin Middleton met 9-21 14-21.

Judith Meulendijks en Jie Yao hadden in de eerste ronde een Bye en namen het in de 2de ronde op tegen Tsz Ka Chan en Hoi Wah Chau en wonnen deze met 21-14 21-16 en plaatsen zich hiermee voor het hoofdtoernooi.


open dit album
Titel album

Dutch Junior 2010

Dit weekend stond in het teken van de Dutch Junior 2010 in haarlem.

Ondanks de vele verliezen in de singels van de nederlanders stonden in zowel de heren dubbel als dames dubbel een nederlands koppel in de finale.
Bij de Dames dubbel namen Iris Tabeling en Selena Piek het op tegen Anastasia Chervyakova en Maria Korobeynikova.
De nederlandse dames wonnen de eerste game met een overtuigende 21-6 maar verloren de 2de game met 17-21 de derde game was echter weer een overtuigende 21-9 en dus een eerste plaats voor het nederlandse duo.

In de heren dubbel hadden Jacco Arends en Jelle Maas zich naar de finale gewerkt.
In de finale namen zij het op tegen Chun Hei Lee en Ka Long Ng. Wat een spannende wedstrijd had moeten worden werd snel beslist in 24 minuten tijd met een score van 21-8 en 21-7. In de tweede game wist het nederlandse duo de tegenstanders zelfs tot en met 9 punten op nul te houden.

Voor foto's klik op Dutch Junior 2010


open dit album
Titel album

NLSPORTER steunt badmintonners in conflinct met Badminton Nederland

Nieuwegein, 22 februari 2010, door Hetteke Frima

Al een aantal maanden is het onrustig in de Nederlandse badmintonwereld. De Nederlandse Badminton Bond (NBB) staat in conflict met diverse spelers als het gaat om sponsorbelangen. De NBB heeft een langdurig contract afgesloten met sponsor Yonex, terwijl diverse spelers contracten hebben met privé sponsoren. De bond verlangt van spelers dat ze hun individuele contracten opzeggen, zo niet dan verandert de steun zoals de spelers die tot nog toe van de bond ontvingen. NL Sporter is al vanaf het begin bij de zaak betrokken als belangenbehartiger van een groot aantal spelers, waaronder de topspelers.

STANDPUNT NL SPORTER

meer
open dit album
Titel album

ABN AMRO Toernooi Ahoy

Op Zaterdag 13-02-2010 ben ik naar het ABN AMRO toernooi geweest.

Via een uitnodiging van Yonex zijn we naar het toernooi gegan uiteraard met camera.
foto's zijn hier te vinden.

Het was een geweldige belevenis en wil daarom dan ook Yonex bedanken voor de uitnodiging.


open dit album
Titel album

veldrijden hoofddorp spottershill

Voor het eerst wordt er een veldrijdwedstrijd gehouden in de Haarlemmermeer.
En met groot succes de renners zijn positief over het parcour en vinden het vooral een zwaar parcour.

De ochtend zelf heb ik niet meegemaakt dit omdat ik eerst nog wat dingen wou doen op mijn vrije zondag.
Vanaf 12 uur ben ik aanwezig geweest om deze sport eens te gaan fotograferen.
Normaal is de sport veel te ver weg om zomaar voor een keer heen te gaan.

hierbij het album


open dit album
Titel album

Badminton NK2010

Het NK2010 is voor de badminton weer begonnen.

Op vrijdag 29-01-2010 was het kwalificatie toernooi en vanaf 30-01-2010 begint het hoofdtoernooi.

Daarom kunnen jullie hier het album volgen.

Zondag zijn de finales gespeeld. de winnaars van het VrouwenEnkel en het MannenEnkel zijn weer gelijk aan vorig jaar.
Het koppel Eric Pang en Yao Jie ( beide spelende voor carlton) namen de bekers weer mee naar huis.

Spelers staan weer vrij om contact op te nemen. 


open dit album
Titel album

Yao Jie blijft spelen en tekent sponsorovereenkomst met Carlton

Dunlop Slazenger International is met haar badmintonmerk Carlton een sponsorovereenkomst aangegaan met de Nederlandse internationale topspeelster Yao Jie. Yao Jie (woonachtig in Utrecht) is de huidige nr. 12 op de wereldranglijst, meervoudig en huidig Dutch Open en Nederlands kampioene in het vrouwenenkelspel en speelt in de eredivisie voor BC Amersfoort.  

Yao Jie zal tot en met 31 december 2012 door Carlton o.a. worden voorzien van hoogwaardige badmintonrackets, wedstrijdkleding, tassen en accessoires.

meer
open dit album
Titel album

Jaaroverzicht 2009

2009 was het jaar van vele sport evenementen.
Het jaar dat branden en ongelukken op mijn fotolijstje kwamen.
Vandaar hier een overzicht van alle gebeurtenissen in 2009.

meer
open dit album